Dijkgraaf leidt de kennispolder

Nieuws | de redactie
30 oktober 2007 | Robbert Dijkgraaf zal Frits van Oostrom op 19 mei 2008 opvolgen als president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.  Zijn liefde voor de wetenschap en streven naar brede maatschappelijke erkenning en fascinatie daarvoor heeft hij onder meer laten merken in zijn rol als initiatiefnemer (én financier) van proefjes.nl , een website voor kinderen vanaf 8 jaar. Dijkgraaf is sinds het aantreden van het kabinet-Balkenende IV lid van het Innovatieplatform. Dit weekend nog gispte hij de sfeer van "het radicaal conservatisme" waarvan de geest in het onderwijs waart en waaromtrent hij een link legt met de analyse uit de OESO-review .  


Dijkgraaf ziet een verband tussen de prullenbak waarin het advies van de commissie- Veldhuis terecht kwam bij staatssecretaris Van Bijsterveldt en de conclusies die de OESO-review trekt over het Nederlands onderwijs en de wijze waarop dit aangestuurd wordt. De review “wees onlangs op de cultuur van het korte termijn denken in ons onderwijs, met name binnen het ministerie, maar ook breder in de samenleving.” Dijkgraaf noemt dit in zijn NRC-column een “verlammende houding.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK