Diplomaat voorzitter Delft

Nieuws | de redactie
8 oktober 2007 | De ambassadeur van Nederland in China wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van de TU Delft.  “Het is fantastisch om aan de 'werkplaats van Nederland' leiding te mogen gaan geven," zegt Dirk Jan van den Berg. "Toepassingsgeïnspireerd fundamenteel onderzoek en de opleiding van toepassingsgerichte ingenieurs zijn doorslaggevend voor de kenniskracht van de Nederlandse economie." Zijn jaren in Beijing hebben hierbij een speciale rol gespeeld zo meldt de nieuwe TU-voorman: "Iedere dag ben ik getuige geweest van de razendsnelle ontwikkeling die in Zuidoost Azië plaatsvindt.

In de komende twee decennia zullen die ontwikkelingen de kenniskracht van de Nederlandse economie testen. Ook daar zal de TU Delft zijn bijdrage moeten leveren: aan een innovatief bedrijfsleven in Nederland dat ook in de nieuwe concurrentieverhoudingen in de wereld meetelt en succesvol is.”

Van den Berg studeerde Econometrie aan de RUG en ging daarna naar de kaderschool voor de hogere ambtenaren in Parijs, de Ecole Nationale d’ Administration. Op EZ was hij onder meer plv. DG Industrie.  Hij was daarna 9 jaar Secretaris-Generaal van Buitenlandse Zaken en werd in 2001  de permanent vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties. Sinds 2005 was Van den Berg ambassadeur van Nederland in China.

De raad van toezicht wijst er met nadruk op – gezien de discussies “over publieke topinkomens”- dat de benoeming van de nieuwe collegevoorzitter binnen het wettelijke kader van de WHW is gedaan en zijn inkomen in lijn is met de normstelling die door de Commissie Dijkstal is geformuleerd.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK