Duurzaamheid versterkte focus in Utrecht

Nieuws | de redactie
12 oktober 2007 | De UU, TNO, KEMA, Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) en Econcern gaan intensief samenwerken rond energie en duurzaamheid. Het Utrecht Centrum voor Energieonderzoek (UCE) sluit goed aan bij de kabinetsplannen voor een duurzamere samenlevingen wordt versterkt door de toetreding van TNO en KEMA. De voorbije jaren zijn al tientallen projecten uitgevoerd, zoals energiebesparing in de industrie, efficiëntere zonnecellen, de rol van biomassa in de wereldenergievoorziening en opslag van elektriciteit.

Door het UCE wordt ook CATO, het nationale onderzoeksprogramma op het gebied van CO2 afvang, transport en opslag, gecoördineerd en een budget van € 25 miljoen geïnvesteerd. Zo hoopt men met innovatief en multidisciplinair onderzoek een bijdrage te leveren aan grote stappen in de transitie naar één van de duurzaamste en efficiëntste energievoorzieningen in Europa in 2020.

Het UCE werkt momenteel onder andere aan nieuwe onderzoeksvoorstellen op het gebied van duurzame import van biomassa en energiebesparing. In het onderzoeksbeleid van de UU is een van de zogeheten vijftien focusgebieden ‘Earth and Sustainability’. Tot dit focusgebied behoren onder meer het klimaatonderzoek, de hydrologie, en het onderzoek naar energie en duurzaamheid.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK