Excellentie gevalideerd

Nieuws | de redactie
23 oktober 2007 | De opleiding Fysiotherapie van Hogeschool Zuyd heeft als eerste in het HO het NVAO-keurmerk voor bijzondere kwaliteit ontvangen. De opleiding scoort excellent op het onderdeel ‘inzet van personeel’. Naast de erkenning voor kwaliteit krijgt de opleiding ook een bijzonder kenmerk, en wel voor de 'vormgeving en integratie van Evidence Based Practice in het curriculum'. Dit is de eerste keer dat een bijzondere kwaliteit door de NVAO kon worden gevalideerd.


Bijzondere kenmerken zijn in het hbo inmiddels ook an enkele andere opleidingen toegekend:

-‘Vormgeving en integratie van Evidence Based Practice in het curriculum’: hbo-bacheloropleiding Fysiotherapie van Hogeschool Zuyd
-‘Imagineering’: hbo-bacheloropleiding Vrijetijdsmanagement van NHTV internationale hogeschool Breda
-‘Duurzame ontwikkeling’: drie hbo-bacheloropleidingen van Fontys Hogescholen, te weten Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek, Chemie en Chemische Technologie
-‘Internationale oriëntatie’: hbo-bacheloropleiding Fysiotherapie van Saxion Hogescholen

De NVAO kent bijzondere kwaliteit toe aan een facet wanneer dit overtuigend excellent scoort. Instellingen kunnen de beoordeling van een bijzonder kenmerk apart aanvragen bij een VBI en aantonen dat zij op dit onderdeel bijzonder zijn. Bij het beoordelen daarvan wordt uitgegaan van ‘concretisering’ en ‘onderscheidend karakter’. Opleidingen en VBI’s kunnen vooraf afspraken maken over de essentie waarop dit wordt aangetoond en getoetst. De NVAO valideert de systematiek en methodiek die de VBI’s bij het beoordelen hebben gevolgd.

U leest hier bij de NVAO  het rapport, besluit en aanvulling pver de onderscheiden opleiding Fysiotherapie van de Hogeschool Zuyd
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK