Hanze naar China

Nieuws | de redactie
5 oktober 2007 | Op 21 oktober startten dertig studenten en medewerkers van het Instituut voor Communicatie & Media van de Hanzehogeschool Groningen met een intercontinentaal project in China. Ze werken hiervoor nauw samen met de Nankai University in Tianjin. 

De Nankai University, één van de top-5 universiteiten in China, neemt samen met de Nederlandse studenten deel aan een 14-daags programma onder het motto Strategic Communication and Globalization. Tianjin, de Chinese zusterstad van Groningen, is de grootste en belangrijkste toegangshaven voor de hoofdstad Beijing.   Het project biedt de studenten de mogelijkheid om internationalisering op het gebied van communicatie nader te onderzoeken door middel van praktijkervaring. Doordat ze de verschillen met de Chinese cultuur, geschiedenis en gewoonten in Tianjin aan den lijve ervaren, kunnen ze vaardigheden en kennis direct toepassen.

Wang Fei, de geestelijk vader van het project, vindt het ervaren van een compleet andere cultuur een must voor International Communication studenten. Hijzelf kwam vier jaar geleden uit China naar Nederland om in Groningen te studeren. De studenten die de reis nu ondernemen, komen van over de hele wereld. Zij hebben samen met de studenten van de Nankai University het programma opgesteld.   De studenten nemen tijdens hun verblijf deel aan presentaties, excursies, bedrijfsbezoeken en lezingen. Om het project te bekostigen, onderzoeken ze voor ondernemers in het Noorden van het land handelsmogelijkheden met China. De laatste week van het bezoek is voor dit doel dan ook voornamelijk gericht op het verzamelen van informatie bij Chinese bedrijven en organisaties.  Voor meer informatie over het project: www.chinalize.nl.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK