Hoogleraar mondiale verantwoordelijkheid van start

Nieuws | de redactie
5 oktober 2007 | Prof. dr. Nigel Roome is hoogleraar Corporate Global Responsibility and Governance geworden. Hij behandelt in deze leerstoel het thema van het mondiaal maatschappelijk verantwoord ondernemen. "De nadruk zal komen te liggen op het idee dat maatschappelijk verantwoord ondernemen betrekking heeft op innovatie en verandering, vaak met strategische implicaties voor huidige businessmodellen, producten, technologieen en relaties tussen bedrijven en anderen in de maatschappij. Hieruit volgt dat er tevens innovatie nodig is binnen managementopleidingen en onderzoek," vertelt hij. 

Hij wordt tevens Academic Director van Competence Centre Globus, het instituut voor globalisering dat deel uitmaakt van TiasNimbas Business School bij de UvT. Het is een primeur voor een Nederlandse universiteit om het veld van mondiaal maatschappelijk verantwoord ondernemen tot kernonderdeel van de managementopleidingen te maken. De aanhoudende internationalisering van bedrijven en financiele systemen heeft niet alleen een economische groei veroorzaakt, maar ook een stijgende impact op hoe managementbeslissingen verbonden zijn met de mondiale maatschappij. Nigel Roome publiceert regelmatig over het bedrijfsleven in relatie tot milieumanagement, duurzame ontwikkeling en mondiale veranderingen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK