IP wil meer innovatie in zorg

Nieuws | de redactie
16 oktober 2007 | Het Innovatieplatform start met een uitgebreide consultatieronde in de zorgsector om meer kennis en ideeën uit de gezondheidszorg te halen. Het platform constateert dat er in systeem, regelgeving en financiering van de zorg tegengestelde prikkels worden gegeven. Vertraging of vermindering van de snelheid waarmee vernieuwing tot stand komt is het gevolg.

Het Innovatieplatform heeft 6 uitdagingen benoemd waarop de sector kan reageren. Op 14 november 2007 buigt het Innovatieplatform zich over de eerste reacties.

De uitdagingen:

1. Stuur op kwaliteit en keuzevrijheid cliënt

2. Geef meer ruimte aan innovatie in de zorg door financiële prikkels

3. Voer product- en procesinnovaties door, waaronder het elektronisch patiëntendossier

4. Pak gezondheidsbevordering integraal aan

5. Verbeter de arbeidsmarkt en de productiviteit

6. Vorm een krachtige kennisketen

De uitdagingen zijn gebaseerd op een analyse van het Innovatieplatform die iedereen kan inzien. De actie loopt via www.nederland-innoveert.nl, de discussiesite van het Innovatieplatform. IP lid Claudia Zuiderwijk, onder meer voorzitter Raad van Bestuur van een groot ziekenhuis in het Gooi, is een van de trekkers van het project: “We weten natuurlijk waar de sterktes en zwaktes in de sector zitten, maar om innovatie te versnellen heb je goede voorbeelden nodig en moet je kennis delen. Ik hoor allerlei interessante initiatieven, maar die zijn niet gebundeld. Wij willen al die best practices, ideeën en oplossingsrichtingen verzamelen. Zo kunnen we komen tot validatie van zowel de door ons gekozen urgente gebieden als de beschreven oplossingsrichtingen”.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK