Kids in space

Nieuws | de redactie
4 oktober 2007 | Vijftig jaar na de lancering van de Spoetnik is de ruimtevaart zelfs toegankelijk geworden voor middelbare scholieren Zij krijgen de kans om in een frisdrankblikje (Can) hun eigen satelliet (Sat) te bouwen: een CanSat. De CanSat competitie is vorig jaar opgezet door de TU Delft en ruimtevaartbedrijf ISIS. Na het enorme succes van het pilot programma zal de competitie 2007-2008 tien keer zoveel deelnemers tellen, maar liefst 250 jongeren.


Inzet van de competitie is om VWO-5 scholieren van 50 scholen door heel Nederland te enthousiasmeren voor techniek door hun eigen CanSat te bouwen die echt gelanceerd wordt met behulp van heliumballonnen en amateurraketten. Door middel van regionale en landelijke competities zal uiteindelijk worden bepaald welke school van Nederland de beste, leukste en meest originele CanSat heeft gebouwd. De scholieren krijgen begeleiding van studenten en docenten van de opleidingen Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek en Technische Wiskunde van de TU Delft. Scholen uit heel Nederland worden uitgedaagd om zich in te schrijven voor 12 oktober voor de CanSat competitie op www.cansat.nl.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK