KNAW achter studentenactie

Nieuws | de redactie
30 oktober 2007 | Allerlei kennisorganisaties ondersteunen de actie van de studenten met hun website 1miljard.nl. Nu heeft ook de Akademie van Wetenschappen haar handtekening gezet onder hun brief aan premier Balkenende.

Daarin wordt onder meer gesteld: “Het docententekort en de kwaliteit van docenten, zijn problemen waarvoor het hele kabinet haar verantwoordelijkheid dient te nemen. Als Nederland haar studenten niet meer goed kan opleiden, zal de maatschappij als geheel hier onder leiden. Wij vragen u om uw verantwoordelijkheid te nemen. Investeringen in het onderwijs zijn dringend nodig. Het is voor ondergetekenden geen optie om een probleem op te lossen door het creëren van een nieuw probleem.”

Deze gedachte uit ook oud-minister Ritzen in zijn ScienceGuide-interview over de bekostiging en financiële perikelen van het hoger onderwijs: “Zo’n beleidskeuze is toch duidelijk iets dat heel de samenleving aangaat en waar een heel kabinet zich voor moet inzetten? Men dreigt het ene gat bij OCW met het volgende te vullen.” De mogelijke effecten van zo’n aanpak noemt hij dan ook “een horrorscenario.”

Tot de ondertekenaars van de brief behoren inmiddels organisaties als het CNV, AOb, Promovendi Netwerk Nederland, en de Nationale Jeugdraad.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK