Lector HvA kijkt verder dan Rinnooy Kan

Nieuws | de redactie
22 oktober 2007 | Op donderdag 25 oktober organiseert de Educatieve Hogeschool van Amsterdam het symposium Eigenaar van kwaliteit. In dit symposium blikt Marco Snoek, lector 'De veranderingsbekwame leraar', terug op de afgelopen vier jaar. Hij wil hiermee leraren handvatten bieden om hun eigen professionalisering en positionering verder te ontwikkelen . Het symposium sluit aan bij de huidige discussie over de professionele ruimte en kwaliteit van de leraar, maar brengt daar een ander accent in aan dan de Commissie Rinnooy Kan en de Onderwijsraad.

Deze gaan vooral over de noodzaak om de professionaliteit en de betrokkenheid van leraren in onderwijsinnovatie en lerarenkwaliteit te waarborgen. Het symposium gaat een stap verder door te kijken wat de leraar zelf nodig heeft om de ‘verloren ruimte’ weer in te nemen. Om van speelbal weer initiator en eigenaar van onderwijs en onderwijsvernieuwing te worden.

Het symposium markeert ook de verlenging van het lectoraat en de naamswijziging naar Leren & Innoveren. Marco Snoek blijft leiding geven aan de kenniskring. Onderzoeksinitiatieven ter verbetering en innovatie van onderwijs en werkveld worden in de kenniskring bij elkaar gebracht en uitgewerkt. In de kenniskring werken docenten uit de lerarenopleidingen samen met vertegenwoordigers uit het werkveld, onderzoeksinstellingen en studenten.

Het symposium vindt plaats op 25 oktober van 13.00 uur tot 17.30 uur bij de EHvA, H.J.E.Wenckebachweg 144-148, 1096 AR in Amsterdam. Ga voor een uitgebreid programma en het overzicht van de workshops naar http://www.ehva.nl/lectoraat/eigenaarvankwaliteit/index.htm.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK