ScienceGuide staat voor verdieping. Dit is het platform waar de actualiteit en achtergrond elkaar ontmoeten op een inhoudelijke en doordachte wijze. Onder het uitklapteken vind je dus een toelichting, geheugensteun of voetnoot die de redactie of de auteur toevoegt. Dit doen wij om ervoor te zorgen dat wij in onze artikelen grondig en gedetailleerd in kunnen gaan op belangrijke details, zonder de lezer kwijt te raken.
Nuances rond zuivel en gezondheid
Nieuws | de redactie
15 oktober 2007 | In melk zitten een groot aantal gezonde en onmisbare voedingsstoffen die veel consumenten niet via andere producten in voldoende mate binnenkrijgen. Een dalende zuivelconsumptie is daarom niet goed voor de volksgezondheid. De huidige voedingsvoorlichting legt te eenzijdig de nadruk op wat we niet moeten eten en dat zou er toe kunnen leiden dat mensen essentiële nutriënten, zoals eiwitten, vitaminen en mineralen, gaan missen. Zij zou meer de nadruk moeten leggen op wat we wél moeten eten, zegt prof.dr.ir. Toon van Hooijdonk bij zijn intree als bijzonder hoogleraar Zuivelkunde te Wageningen.
Interessant is volgens Van Hooijdonk de toenemende specialisatie in de melkveehouderij en zuive
Om artikelen van ScienceGuide te lezen dient u ingelogd te zijn. Log hier in voor toegang tot artikelen.
Geen medewerker of student van een hoger-onderwijsinstelling? Klik hier om een zakelijk abonnement op maat af te sluiten.