Nuances rond zuivel en gezondheid

Nieuws | de redactie
15 oktober 2007 | In melk zitten een groot aantal gezonde en onmisbare voedingsstoffen die veel consumenten niet via andere producten in voldoende mate binnenkrijgen. Een dalende zuivelconsumptie is daarom niet goed voor de volksgezondheid. De huidige voedingsvoorlichting legt te eenzijdig de nadruk op wat we niet moeten eten en dat zou er toe kunnen leiden dat mensen essentiële nutriënten, zoals eiwitten, vitaminen en mineralen, gaan missen. Zij zou meer de nadruk moeten leggen op wat we wél moeten eten, zegt prof.dr.ir. Toon van Hooijdonk bij zijn intree als bijzonder hoogleraar Zuivelkunde te Wageningen.
Interessant is volgens Van Hooijdonk de toenemende specialisatie in de melkveehouderij en zuive
Alleen de koppen lezen, maar de informatie missen? Voor € 85, - per jaar krijgt u onbeperkt toegang tot het platform en ontvangt u iedere week een nieuwsbrief! Het is mogelijk dat de organisatie waaraan u bent verbonden, een collectief abonnement heeft.

Hier kunt u zien of uw werkgever al een collectief abonnement heeft. In dat geval kunt u zich kosteloos registeren.

Al individueel abonnee? Klik hier voor login. Geen abonnee? Abonneer nu


«
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK