Symposium: Zo kan het ook!

Nieuws | de redactie
26 oktober 2007 | Tijdens de week van de Chronisch Zieken 'Samen Beter!' organiseert de Kenniskring Transities in Zorg in samenwerking met de 'Werkgroep studeren met een beperking',  het PowerPlatform van de Hogeschool Rotterdam en het Expertisecentrum Handicap + Studie op dinsdagmiddag 13 november een symposium over 'Studeren met een beperking'.Tijdens het symposium worden voorbeelden gegeven van mogelijkheden die er zijn om studeren met een beperking makkelijker te maken. Er wordt een nieuwe informatiebrochure gepresenteerd en je kunt één van de interactieve workshops volgen: beeldvorming, leerroute dyslexie, studeren met autisme, kansen en mogelijkheden. In elke workshop doen studenten met veel ervaring op dit gebied mee.

Het symposium vindt plaats op de Hogeschool Rotterdam, locatie Museumpark 40, Symposiumzaal van 13.30 tot 16.30 met aansluitend een borrel. Voor het uitgebreide programma en meer informatie over de worshops zie bijlage of de website van de kennisking www.transitiesinzorg.nl .

Doelgroep van het symposium zijn docenten, clustercontactpersonen, studenten, decanen, beleidsmakers.
De toegang is gratis maar aanmelding verplicht. Je kan je aanmelden door een mail te sturen naar transities.in.zorg@hro.nl (naam, adres en e-mail vermelden) of te bellen met het secretariaat van de Kenniskring Transities in Zorg: 010-2415185.

We hopen je op 13 November te zien!

Namens het organiserend comité,
Susan Jedeloo, Kenniskring Transities in Zorg


Dr. Susan Jedeloo
Senior Onderzoeker Kenniskring Transities in Zorg
Docent Master Advance Nursing Practice
Instituut voor Gezondheidszorg
Hogeschool Rotterdam
locatie Museumpark 40, kamer 225
Postbus 25035
3001 HA Rotterdam
Tel: 010 – 2415108
e-mail: s.jedeloo@hro.nl
www.transitiesinzorg.nl

 

 

Programma Symposium “Zo kan het ook!”

Dinsdag 13 november 2007

Het programma begint om 14.00 uur, u kunt zich vanaf 13.30 aanmelden!

13.30 – 14.00     Aanmelding en keuze workshops

14.00 – 14.45     Plenair

In dit plenaire gedeelte wordt door Janna Verdonk ingegaan op het thema studeren met een beperking. Ook zal de nieuwe informatiebrochure “Studeren met een functiebeperking” binnen de Hogeschool Rotterdam officieel worden aangeboden aan het College van Bestuur. Janna Verdonk is decaan aan de Hogeschool Rotterdam en lid van de ‘Werkgroep studeren met een beperking’.

14.45 – 16.15     Workshops

In de interactieve workshops worden voorbeelden gegeven van mogelijkheden die er zijn om studeren met een functiebeperking makkelijker te maken. In elke workshop participeren ervaringsdeskundige studenten.

1. Beeldvorming  ‘Hé jij daar?!’

Hoe wil de student met een beperking aangesproken worden? Judith Jansen, beleidsmedewerker beeldvorming van Handicap + Studie geeft een workshop over de invloed van beeldvorming én communicatie.

2. Leerroute dyslexie

Ook al zit je in een groep met allemaal studenten, toch betekent dyslexie voor ieder iets anders. Hoe zit dat precies? Hoe ga je ermee om? Hoe ontdek je je sterke kanten en hoe zet je die in bij het studeren. Deze onderwerpen komen in deze workshop aan de orde. De workshop wordt geleid door Nel Hofmeester. Zij is voorzitter van de permanente “Werkgroep studeren met een functiebeperking”. Vanaf 1999 ondersteunt ze vanuit de Helpdesk Dyslexie studenten met dyslexie. Ze schreef het boekje ‘Studeren met dyslexie’ en ontwikkelde de ‘Leerroute dyslexie’

3. Studeren met autisme

In een interactieve “lezing” geeft Liesbeth Kappert de mogelijkheden en obstakels duidelijk aan die het studeren met autisme met zich meebrengt.

Liesbeth is ervaringsdeskundige en studeerde natuurkunde en wiskunde aan de Universiteit Utrecht. Zij is organisator van de Kappertklas: een introductie voor studenten met autisme in Utrecht.

4. Kansen en mogelijkheden

In deze workshop wordt gekeken met welke hulpmiddelen en voorzieningen we kunnen voorkomen dat studenten met een functiebeperking afhaken. Hoe benutten we de mogelijkheden en scheppen wij kansen voor deze groep studenten? Workshopleider is Willem Temmink. Hij is verbonden aan het expertisecentrum Handicap + Studie.

16.15 -16.30      Plenair

Kort kijken we gezamenlijk terug op de resultaten en bevindingen in de workshops waarna er tijdens de borrel verder gepraat kan worden.

17.30 Borrel


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK