Ton Koopman eert Buxtehude

Nieuws | de redactie
12 oktober 2007 |


Samen met het Koninklijk Conservatorium Den Haag, de Faculteit der Kunsten van de Universiteit Leiden en het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir organiseert stichting Buxtehude Nederland van vrijdag 2 tot en met zaterdag 10 november in Leiden en Den Haag een festival en een internationaal symposium ter afsluiting van het Buxtehudejaar 2007. Het is een feestelijk en verdiepend eerbetoon aan de invloedrijke voorganger van Johann Sebastiaan Bach, in wiens teken dit jaar staat want Dieterich Buxtehude (1637-1707) overleed 300 jaar geleden.

De opening is een concert op vrijdag 2 november in de Hooglandse kerk in Leiden. Uitvoerenden zijn studenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag onder leiding van Jan Kleinbussink. Tijdens een internationaal symposium van maandag 5 tot en met woensdag 7 november, onder leiding van Ton Koopman (Universiteit Leiden) en Christoph Wolff (Harvard University), wordt er uitgebreid stilgestaan bij de actuele stand van het wetenschappelijk onderzoek op het gebied van zeventiende-eeuwse muziek met de eigen Noord-Duitse signatuur. Het Buxtehude Festival wordt op zaterdag 10 november afgesloten in de Leidse Hooglandse Kerk met een grandioos slotconcert door het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir. Kijk voor het Buxtehude Festival en Symposium op www.buxtehude2007.nl.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK