Verbraak fel op Plasterk

Nieuws | de redactie
18 oktober 2007 | "Van de gekke," noemt Fontysvoorzitter Norbert Verbraak de optie van minister Plasterk rond de afschaffing van de basisbeurs. De nummer 1 van de ScienceGuide Top 10 van 2005 heeft warme sympathie voor de studentenbonden en hun verzet tegen dit idee: "De Nederlandse politiek moet er eens van doordrongen raken dat onderwijs geld kost.

In de verkiezingstijd laten ze met een hoop tamtam weten dat ze gaan investeren in onderwijs, maar als het puntje bij paaltje komt, willen ze er geen geld aan uitgeven. Het is van de gekke dat ze dat geld bij de basisbeurs willen weghalen.” Het geld voor de salarisverhoging van docenten moet vooralsnog uit Plasterks eigen begroting komen, maar Verbraak vindt dit een misser. Volgens hem “kan dat niet. Er moet geld bijkomen. Laat Bos maar andere prioriteiten stellen.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK