Vier miljoen voor e-learning

Nieuws | de redactie
18 oktober 2007 | SURFfoundation lanceert vandaag een nieuwe tender van het Nationaal Actieplan e-Learning, waarin vier miljoen euro beschikbaar is voor het uitvoeren van e-Learning-projecten. Deze projectenronde is gericht op verbeterde instroom en studiesucces in het hoger onderwijs. Het Nationaal Actieplan e-Learning is een gezamenlijk initiatief van VSNU, HBO- raad, SURFfoundation en het Ministerie van OCW. Met dit programma willen zij een bijdrage leveren aan een verbeterde participatie in het hoger onderwijs.De hogeronderwijsinstellingen hebben gezamenlijk gekozen voor een focus voor deze nieuwe tender: het verbeteren van de instroom, en het verhogen van het studiesucces en de kwaliteit van het hoger onderwijs. Hogeronderwijsinstellingen worden van harte uitgenodigd in samenwerkingsverbanden van tenminste drie instellingen projectvoorstellen in te dienen. Deadline voor het indienen van voorstellen is 5 maart 2008.

Op verzoek van de VSNU en HBO-raad voert SURFfoundation de regie over het Nationaal Actieplan e-Learning. De Nederlands hogeronderwijsinstellingen bundelen binnen SURF al jaren hun krachten als het gaat om ICT en innovatie. Dat heeft veel uiteenlopende tools, methoden en technieken opgeleverd. In het Nationaal Actieplan e-Learning kan nu een nieuwe stap worden gezet, door succesvolle methoden en tools te bundelen, verder te ontwikkelen en op brede schaal te implementeren.

Meer informatie over het Nationaal Actieplan e-Learning en de nieuwe tender is te vinden op www.surffoundation.nl/nap. Belangstellenden kunnen zich via deze website ook aanmelden voor informatiebijeenkomsten, waar de tender nader wordt toegelicht.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK