Wikipedia-input van universiteiten vergeleken

Nieuws | de redactie
10 oktober 2007 | Met de Wikiscanner kun je aantonen hoe (koninklijke) hoogheden hun biografie op Wikipedia proberen te verfraaien. In plaats van je op dergelijke schandalen te richten, kun je ook laten zien hoe bijvoorbeeld Nederlandse universiteiten input leveren voor Wikipedia. Uit onderzoek van UvA-studenten Erik Borra en Michael Stevenson (onder supervisie van Geert Lovink) blijkt dat de universiteit van Groningen het actiefste is op Wikipedia, gevolgd door die van Twente en de UU. Het soort artikelen dat mensen maken of bewerken verschilt sterk per universiteit.

Lemma’s over Nederlandse cultuur, geschiedenis en politiek worden vooral geschreven aan de universiteiten van Groningen, Utrecht en Leiden, zo blijkt uit het onderzoek van Lovink. UvA-mensen hebben kennelijk echt iets met beroemdheden, want zij werken veel aan biografische lemma’s. Vanuit de technische universiteiten wordt er veel geschreven over wiskunde, natuurwetenschappen, techniek, maar ook fantasy en games.

Het volledige artikel van Geert Lovink leest u op zijn weblog.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK