Amerikaans CvB niet slecht af

Nieuws | de redactie
13 november 2007 | Collegevoorzitters in de USA verdienen niet alleen goed, ze zijn ook steeds beter gaan verdienen de voorbije jaren. Gemiddeld nu zo’n $ 520.000 jaarlijks. Toch verdient niet een voorzitter van een publiek bekostigde instelling zó veel als zijn of haar best betaalde medewerker. Wie dat in alle gevallen blijkt te zijn?


De hoofd footballcoach.

81 van de particulier gefinancierde instellingen kennen een collegevoorzitter die meer dan een half miljoen verdient. 200 % meer dan vijf jaar geleden. Bij de publieke universiteiten zijn er acht die meer dan $ 700.000 krijgen, vier maal zo veel als vorig jaar. De boards, raden van toezicht, moeten veel meer dan vroeger rekening houden met de vraag naar hoog aangeschreven HO-bestuurders en hebben er veel voor over om de zeer goeden onder hen voor de eigen instelling duurzaam te behouden, zo laat onderzoek uit the Chronicle zien.

Hoogste inkomens gaan naar:
-David Roselle van de (publieke) University of Delaware, met ruim $ 874.000
-William Brody van de (particuliere) Johns Hopkins University in Baltimore


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK