CHN biedt wetenschappelijk honoursprogramma aan

Nieuws | de redactie
22 november 2007 | Sinds 1 november biedt de CHN een honours programma aan om tweedejaars studenten te trainen in onderzoek en wetenschap. Het van start gegaan met 25 tweedejaars studenten.

“Deze studenten waren op zoek naar een extra uitdaging tijdens hun bacheloropleiding en willen hun kennis en vaardigheden meer dan gemiddeld verdiepen.” vertelt Robert Veenstra, voorzitter College van Bestuur CHN. “Wij hechten veel waarde aan het uitdagen van onze studenten om het beste uit zichzelf en uit hun studie te halen.”

Om aan de vraag naar meer uitdaging te voldoen heeft de CHN een tweejarig Honours Programma ontwikkeld bestaande uit een theoretische verdieping op het gebied van onderzoek en onderzoeksvaardigheden. Zo gaat de opleiding in op de filosofie van wetenschap, onderzoeksmethoden, statistiek, organisatietheorie en de student doet aan het eind een eigen onderzoek. Het honours programma is daarmee een goede voorbereiding op een master opleiding. Robert Veenstra: “Met een honours programma geven we invulling aan de doorlopende leerlijn van bachelor naar masteropleidingen.”

De studielast van het honours programma is 840 uur, dat naast de studielast van het bachelor opleiding komt. Het programma is daarom alleen bestemd voor getalenteerde en ambitieuze studenten. Om te mogen deelnemen moet de student zijn Propedeuse hebben gehaald met een score van minimaal een 7,5. Om deze getalenteerde studenten de kans bieden voor honours Programma heeft de CHN 25 beurzen ter beschikking gesteld. Robert Veenstra: “Het gaat met onze commerciële activiteiten voor de wind. We vinden het van groot belang dat de winst uit deze activiteiten wordt geïnvesteerd in onderwijs en ontwikkeling van talent waaronder dus het ter beschikking stellen van deze 25 studiebeurzen.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK