Duijnstee leidt lectorenforum

Nieuws | de redactie
5 november 2007 | Professor Mia Duijnstee wordt voorzitter van het nieuwe Lectorenforum van de HBO-raad. Haar benoeming gaat 1 december in. Duijnstee is hoogleraar Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Utrecht en directeur van de Academie Gezondheidszorg Utrecht. Zij is tevens deeltijdlector Familiezorg binnen het lectoraat Verpleegkundige en Paramedische Zorg voor Mensen met Chronische Aandoeningen van de hogeschool Utrecht. Zij promoveerde op een onderzoek naar de belasting van familieleden van dementerenden.Met de oprichting van het Lectorenforum komt een einde aan het gat dat was ontstaan na de opheffing van het Lectorenplatform in december 2006. Het nieuwe Lectorenforum heet voluit ‘Forum voor Praktijkgericht Onderzoek en Ontwikkeling.’ Dit zal fungeren als netwerkorganisatie van en voor lectoren. Het Forum zal worden opgebouwd uit een aantal thematische netwerken. Daarbij zal aansluiting gezocht worden bij bestaande netwerken. Vooralsnog wordt daarbij gedacht aan ruimte & technologie, maatschappij & gezondheid, leren & opvoeden, maatschappij & gezondheid, innovatie & ondernemerschap, kunst & cultuur.  

 Als taak krijgen deze netwerken onder meer:

-een bijdrage leveren aan de verdere vormgeving van het lectoraat en het bevorderen van  praktijkgericht onderzoek aan de hogescholen
-een bijdrage leveren aan de maatschappelijke positionering van het lectoraat
– het bevorderen van de verbindingen tussen lectoren, het praktijkgericht onderzoek, de beroepspraktijk en de ontwikkeling van het onderwijs
– het bevorderen van de verbindingen tussen de lectoren, met name op onderzoeksinhoudelijk terrein.

Op de pagina Onderzoek vindt u de podia van de lectoren in het hbo en de thematische ontsluiting van het lectoraat, alsmede kennispodia rond belangrijke onderzoeksaspecten van en door de lectoren. In het bijzonder de thema’s Educatie, Innovatie, Duurzaamheid, Bestuur en Recht, Gezondheid, Creativiteit en ICT. 
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK