Feest: 90 jaar Suomi

Nieuws | de redactie
30 november 2007 |


Het voorbeeldland van innovatie is nog jong. Finland ontworstelde zich pas in 1917 aan het Russische tsarenrijk, dat taal en cultuur van de Finnen eeuwenlang tweederangs had verklaard. 6 december viert het land zijn verjaardag. ScienceGuide presenteert op Wereldwijd een pakket wetenswaardigheden en inspiratiebronnen uit Suomi. Het feest  vieren ze er natuurlijk erg Fins: “A key aim during the year will be to undramatise Finnishness.” En dat in een land en bij een volk, dat vooral opvalt door ingetogenheid en relatief weinig mediterraanse aanvechtingen!


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK