HBO-topvrouw hoogste onderwijsinspecteur

Nieuws | de redactie
16 november 2007 | Annette Roeters wordt inspecteur-generaal van het onderwijs. Annette Roeters maakt nu nog deel uit van het CvB van de VU en Windesheim. Zij begon haar loopbaan in 1982  als docent taalbeheersing bij de Christelijke Academie voor Journalistiek in Kampen.

 Daarna werkte zij bij de faculteit Techniek van Windesheim waar zij tot 1996 algemeen directeur was, waarna zij collegelid van Windesheim en vanaf 2002 van de combinatie VU-Windesheim werd.  Roeters is ook lid van de Onderwijsraad en de Politie Onderwijsraad.

In een eerste reactie geeft Roeters aan dat zij blij is met haar benoeming bij de Inspectie, maar dat zij met ‘pijn in het hart’ Windesheim verlaat. René Smit, voorzitter CvB VU- Windesheim, acht het vertrek van Annette Roeters een groot verlies voor de in gang gezette onderwijsvernieuwing van beide instellingen. Smit: “Windesheim en de VU verliezen met het vertrek van Annette een inspirerende onderwijsvrouw.” Maar hij is ook verheugd dat een collegelid van VU- Windesheim een zo prominente functie krijgt in het onderwijsveld.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK