Indiase inspirator eredoctor

Nieuws | de redactie
2 november 2007 | Nyenrode verleent een eredoctoraat aan oud-president dr. Abdul Karam van India vanwege zijn visionaire blik op de betekenis van innovatie, technologie en wetenschappelijke vooruitgang voor de economische en sociale ontwikkeling van zijn land. Zijn visie wordt algemeen als baanbrekend beschouwd. Afkomstig uit een islamitisch middenklasse gezin ontwikkelde Kalam zich met een indrukwekkende academische staat van dienst tot belangrijkste wetenschappelijk adviseur van de Indiase regering, voordat hij in 2002 gevraagd werd voor het presidentschap.

Kalam schreef diverse boeken, waaronder India 2020, dat zijn visie omvat omtrent de ontwikkeling van India tot een economische grootmacht. Prof.dr. Bert de Groot, Rector Magnificus zegt over die betekenis onder meer: “Tijdens een recent bezoek aan India met onze studenten uit het Master of Science programma, is mij wederom duidelijk geworden hoe breed de waardering voor dr. Kalam is, zowel in de academische wereld, als in het bedrijfsleven. De wijze waarop dr. Kalam bruggen slaat tussen wetenschap en belangrijke economische ontwikkelingen, alsook de wijze waarop hij innovatie en ondernemerschap in het land een nieuwe impuls wil geven, zijn zeer inspirerend.”

Dr. Abdul Kalam is op 6 december tevens key note speaker op het Nyenrode Global Sourcing & Innovation seminar, dat ingaat op de toenemende spreiding door bedrijven van innovatieve activiteiten over de wereld, en de kansen en bedreigingen die dit met zich meebrengt.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK