Oud-NRC topman naar Nijmegen

Nieuws | de redactie
30 november 2007 | Ben Knapen wordt bijzonder hoogleraar ‘Media en Kwaliteit’ aan de Radboud Universiteit. Knapen gaat onder meer helpen om een nieuwe journalistieke master voor de letterenfaculteit op te zetten.

‘Heel gelukkig’, is de letterenfaculteit met de komst van Knapen, zegt decaan Paul Sars. ‘Juist zijn veelzijdigheid en zijn raakvlakken met vrijwel alle disciplines binnen onze letterenfaculteit maken hem tot de gedroomde kandidaat voor deze functie.’ Behalve onderzoek doen naar de kwaliteit van de media, gaat de mediacoryfee ook college geven aan studenten van de zojuist gestarte minor journalistiek. Knapen is daarmee een belangrijke aanjager voor de journalistieke ambities van de letterenfaculteit, die ook een journalistieke master op het wensenlijstje heeft staan.

‘Een masteropleiding zou een goed vervolg zijn op de minor waarvoor zich in dit eerste jaar al zestig studenten hebben ingeschreven’, aldus Sars. ‘In een master leren studenten hoe ze hun wetenschappelijke kennis op een journalistieke manier vorm kunnen geven.’ Hij benadrukt echter dat een master meer is dan een optelsom van een paar cursussen. ‘Een master moet ingebed zijn in een wetenschappelijk domein waarin ook onderzoek een rol speelt. Maar met de minor en de komst van Knapen hebben we een paar belangrijke stappen gezet om zo’n journalistiek domein te realiseren.’


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK