Positie kunstonderwijs onduidelijk

Nieuws | de redactie
2 november 2007 | Het bekostigingsakkoord van de koepels is niet volledig omvattend. In de besprekingen is het financieringsstelsel voor de kunstopleidingen niet expliciet gemaakt. Aangezien de conservatoria en academies nu nog een eigen, op selectie, internationalisering en instroombeperking gericht bekostigingsregime kennen, zou doorvoering van het nieuwe akkoord vergaande gevolgen hebben.

Dit bevat primair financiering op inschrijving – dus op instroommaximalisatie – en veel minder op diploma’s.

Binnen de kunstopleidingen wordt met enig ongeloof gereageerd op deze inhoudelijke kenmerken. Men gaat er vooralsnog vanuit dat binnen de HBO- raad zal worden toegevoegd aan de overeenkomst dat dit stelsel niet geldig zal worden verklaard voor het KUO. Dit is in de onderhandelingen en het intern vooroverleg terzake alleen niet vooraf aan de orde geweest.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK