Rinnooy Kan spreekt kabinet aan

Nieuws | de redactie
14 november 2007 | Alexander Rinnooy Kan deelt de analyse van de actie 1miljard.nl. De SER-voorzitter en IP-lid acht het "niet juist" dat alleen het hoger onderwijs of de OCW-begroting de dekking van de salarisverhogingen voor docenten zou leveren.

Dit brede maatschappelijke vraagstuk acht hij een zaak van het hele kabinet, waarin ook andere departementen moeten bijspringen. Hij deelt derhalve de inzet van de studenten en jongerenacties die hier het kabinet als geheel aanspreken en uitdagen tot een oplossing te komen. Vice-premier Bos van Financiën lijkt zich door de lijn van de SER-voorman niet erg aangesproken te voelen. Vrijdag j.l. weigerde hij de handtekeningen van de jongerenorganisaties uit de 1miljard-actie -waarin ook de jongerenclub van zijn eigen partij participeert- in ontvangst te nemen. “Dat is niet mijn beleidsterrein,” zo meldde hij de studentenbonden, verneemt ScienceGuide.

Kritisch is Rinnooy Kan in het blad van VOS/ABB ook over de negatieve uitingen ten aanzien van de rol van managers in het onderwijs. “Er gaat altijd wel iets mis in onderwijsorganisaties, maar je moet oppassen dat je niet alle managers over een kam scheert. Dat is heel vervelend voor al diegenene die het goed doen. En ik weet dat het op heel veel scholen goed gaat.” Hiermee keert hij zich impliciet tegen de betogen op dit punt van onder meer minister Plasterk, BON en de SP. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK