‘Sonjabakkeren’ wetenschappelijk gevolgd

Nieuws | de redactie
29 november 2007 | De afdeling Humane Voeding in Wageningen doet vergelijkend onderzoek naar diëten als Lady Line, Sonja Bakker en een dat helemaal beantwoordt aan de Richtlijnen goede voeding. ‘We willen graag meer weten over commerciële en andere diëten waarmee veel mensen proberen af te slanken en weten welk dieetconcept in de praktijk het beste werkt.’

Het dieet van Sonja Bakker is vooral een streng dieet. De grote kracht is de duidelijkheid waarmee Sonja Bakker haar dieet heeft opgeschreven, en de herkenbare levensmiddelen waaruit het bestaat. ‘We hebben als onderzoekers geen contact met Sonja Bakker’, zegt onderzoekster Jeanne de Vries. ‘Maar een student van ons heeft haar wel verteld wat we hier aan het doen zijn.’

Vries en haar collega’s willen de vijftig deelnemers acht maanden laten afvallen, en ze een jaar na hun dieet nog eens opzoeken. ‘Afvallen op een tijdelijk dieet lukt bijna altijd’, zegt De Vries. ‘Maar het vasthouden van het streefgewicht is niet zo eenvoudig. We zijn benieuwd in hoeverre onze deelnemers daarin slagen.’


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK