Studenten halen geld op voor lerarensalarissen

Nieuws | de redactie
9 november 2007 | Een grote groep studenten houdt vandaag tijdens de ministerraad een sponsorloop rond het Binnenhof. Met hun inzamelingsactie willen zij minister Plasterk helpen ruim 1 miljard € te vinden, die nodig zijn om het lerarentekort op te lossen. De studenten die meelopen met de sponsorloop, hebben zich laten sponsoren door ouders, vrienden en collega's. LSVb voorzitter Lisa Westerveld: "Studenten dragen zo hun steentje bij, maar hebben het niet breed. Daarom vragen wij aan het kabinet als geheel om de rest bij te dragen." Tijdens het uithijgen zullen zij de meer dan 38.000 handtekeningen van 1miljard.nl aanbieden.

Het lerarentekort is een breed maatschappelijk probleem. Het geld dat nodig is om het lerarentekort op te lossen, moet dan ook van álle ministeries komen en niet alleen ten koste gaan van het onderwijsbudget. Dat is de kern van deze actie, want “bezuinigen op onderwijs is geen optie, dit gaat onherroepelijk ten koste van de kwaliteit.”, aldus Bastiaan Verweij, voorzitter van het ISO.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK