Vlaamse student niet erg ondernemend

Nieuws | de redactie
21 november 2007 | Vlaamse studenten richten in vergelijking met hun buitenlandse collega's amper ondernemingen op tijdens hun studies. De overgrote meerderheid denkt er evenmin aan ooit een eigen bedrijfje op te starten. Dat blijkt uit een onderzoek van het Centrum voor Ondernemerschap, verbonden aan de Vlerick Leuven Gent Management School.


Het Centrum voor Ondernemerschap onderzocht hoe ondernemend studenten in het Vlaamse hoger onderwijs zijn. De steekproef toont aan dat 2 procent van de jongeren een eigen bedrijfje opricht tijdens zijn studies. Dat cijfer ligt duidelijk onder het internationale gemiddelde van 3,2 procent. Ook de hogescholen en universiteiten blijken geen positieve invloed te hebben. Nergens anders voelen de studenten zich door hun hogeschool of universiteit zo weinig gestimuleerd om een eigen zaak op te starten. Uit het onderzoek blijkt dat, van de dertien deelnemende landen, België en Vlaanderen helemaal onderaan bengelen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK