ScienceGuide staat voor verdieping. Dit is het platform waar de actualiteit en achtergrond elkaar ontmoeten op een inhoudelijke en doordachte wijze. Onder het uitklapteken vind je dus een toelichting, geheugensteun of voetnoot die de redactie of de auteur toevoegt. Dit doen wij om ervoor te zorgen dat wij in onze artikelen grondig en gedetailleerd in kunnen gaan op belangrijke details, zonder de lezer kwijt te raken.
Vouwen van eiwit maakt leven mogelijk
Nieuws | de redactie
30 november 2007 | Het op- en ontvouwen van eiwitmoleculen maakt dat in onze lichaamscellen leven mogelijk wordt, maar hoe precies wisten we niet. RUG-bioloog Arnold Driessen en zijn promovendus Philipp Bechtluft bieden vor het eerst inzicht daarin samen met Amsterdamse collega’s in Science.De cellen van ons lichaam besteden zowat al hun werk uit aan eiwitmoleculen. Daarvan bestaan wel duizenden soorten.
En voor elk soort eiwit is een speciale taak weggelegd, zoals bijvoorbeeld voedselopname. Ze kunnen
Om artikelen van ScienceGuide te lezen dient u ingelogd te zijn. Log hier in voor toegang tot artikelen.
Geen medewerker of student van een hoger-onderwijsinstelling? Klik hier om een zakelijk abonnement op maat af te sluiten.