Vouwen van eiwit maakt leven mogelijk

Nieuws | de redactie
30 november 2007 | Het op- en ontvouwen van eiwitmoleculen maakt dat in onze lichaamscellen leven mogelijk wordt, maar hoe precies wisten we niet. RUG-bioloog Arnold Driessen en zijn promovendus Philipp Bechtluft bieden vor het eerst inzicht daarin samen met Amsterdamse collega’s in Science. De cellen van ons lichaam besteden zowat al hun werk uit aan eiwitmoleculen. Daarvan bestaan wel duizenden soorten.
En voor elk soort eiwit is een speciale taak weggelegd, zoals bijvoorbeeld voedselopname. Ze kunnen
Om artikelen van ScienceGuide te lezen dient u ingelogd te zijn. Log hier in voor toegang tot artikelen.

Geen medewerker of student van een hoger-onderwijsinstelling? Klik hier om een zakelijk abonnement op maat af te sluiten.

«
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK