Cap Gemini-topman naar RSM

Nieuws | de redactie
13 december 2007 | George S. Yip wordt de nieuwe decaan van RSM Erasmus University. Hij volgt prof.dr. Han van Dissel op, die op 1 september 2007 algemeen directeur werd van CEDEP (European Centre for Executive Development) in Frankrijk. In de tussentijd is prof.dr.ir. Berend Wierenga opgetreden als interim-decaan.George S. Yip (dubbele Brits-Amerikaanse nationaliteit) is een expert op het gebied van global strategy. De afgelopen twee jaar was hij Vice-President en Directeur Onderzoek & Innovatie bij CapGemini Consulting, met verlof van London Business School waaraan hij sinds 2001 verbonden is geweest als hoogleraar Strategisch en Internationaal Management. Van 2003 tot 2006 was hij tevens Lead Senior Fellow van het Advanced Institute of Management Research. Van 2001 tot 2003 was hij ook vice-decaan van LBS en hoofd van het MBA programma. Eerder is hij als hoogleraar verbonden geweest aan Cambridge University, UCLA, Georgetown University en Harvard Business School. Zijn bedrijfservaring omvat managementfuncties bij Unilever en Pricewaterhouse. George Yip is bovendien ook nog Fellow aan de Academy of International Business. Hij studeerde economie en recht aan de universiteit van Cambridge. Hij behaalde zijn MBA (strategy and finance) aan de Cranfield School of Management en aan Harvard Business School, en een DBA (business policy) ook aan Harvard Business School.

Jan-Willem Oosterwijk, Voorzitter van het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit, is zeer tevreden met deze benoeming. “George is een man met een uitstekende internationale reputatie. Hij heeft als lid van advies- en bestuursraden van gerenommeerde grote bedrijven, zeer veel business ervaring. Daarnaast heeft hij heel veel academische ervaring op het gebied van strategisch management, zeker op MBA niveau. Wij willen met onze internationaal toonaangevende RSM Erasmus University behoren tot de “Ivy League” van Europese business schools. We zijn ervan overtuigd met George iemand in huis te halen die een grote bijdrage kan leveren om die ambitie waar te maken.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK