Cicero’s weg naar de macht

Nieuws | de redactie
19 december 2007 |

In 2006 kwam het boek van Robert Harris uit. Een boek over het leven van de Romeinse staatsman Marcus Cicero geschreven vanuit het perspectief van zijn slaaf en secretaris Tiro. Cicero heeft de stellige ambitie in het centrum van de macht van Rome te komen en daar zijn deel van de macht op te eisen. Hij klimt op door vanuit zijn positie als briljante advocaat via de rechten van het volk in conflict te geraken met de aristocratie.

Tiro geeft de lezer inzicht in de politieke en machtsprocessen rond het machtscentrum van Rome, de persoonlijke, politieke en zakelijke intriges van Cicero en de persoon Cicero die we daardoor ontmoeten.

Het boek laat zich lezen als een historische roman en geeft een glashelder beeld van het bestuurs- en rechtssysteem van Rome in die tijd. De vergelijkingen met ons huidige systeem zijn snel gemaakt en hebben mij boeiende inzichten opgeleverd. Een echte aanrader dus.

Ellen Leistra
Ministerie van VWS

Robert Harris
Imperium
Arrow Books Ltd
Paperback
496 Pagina’s
ISBN10: 0099406314
ISBN13: 9780099406310


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK