Doe dat nou niet!

Nieuws | de redactie
19 december 2007 |

Mijn leestip voor 2008 had moeten zijn Exit Ghost, van Philip Roth, mijn favoriete schrijver. Onbegrijpelijk dat deze man nog geen Nobelprijs heeft ontvangen. Maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat we het hier niet over zijn beste boek hebben. Exit Ghost mist de diepte en de scherpte van bijvoorbeeld The Human Stain, of het genadeloze cynisme van Sabbath’s Theater. Nee, het mooiste boek dat ik dit jaar heb gelezen is toch Knielen op een bed violen van Jan Siebelink. Voor velen niet echt een tip, want ongetwijfeld al volop gelezen. Maar voor diegenen die dit boek nog niet kennen: zelden een Nederlands boek gelezen dat zo onontkoombaar is. Je wordt bij de strot gegrepen door de tragische levensloop van Hans Sievez. Je wilt hem bijna toeroepen: ‘doe dat nou niet, laat je niet zo meesleuren’, maar het helpt allemaal niks. Niet echt reclame voor de mannenbroeders, maar dat nemen we maar op de koop toe.

Freddy Weima
Directeur SBO

Lees Weima’s opiniestuk -samen met Pabo-voorman Frank Rokebrand- over de toekomst van de lerarenopleidingen voor het basisonderwijs onder Opinie.

Jan Siebelink
Knielen op een bed violen
De Bezige Bij
Paperback
445 Pagina’s
ISBN10: 9023416651
ISBN13: 9789023416654
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK