Hersenonderzoek gaat samen werken

Nieuws | de redactie
19 december 2007 | Om het hersenonderzoek naar een hoger plan te tillen heeft de KNAW het initiatief tot een instituut voor Neuroimaging. In het Spinozacentrum voor Neuroimaging participeren de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit, het Academisch Medisch Centrum, het VU Medisch Centrum en de KNAW.

18 december hebben zij in de ambtswoning van burgemeester Cohen een convenant ondertekend voor de oprichting van het Spinozacentrum. De gemeente Amsterdam steunt het initiatief met het verstrekken van een achtergestelde lening van 1 miljoen euro. Burgemeester Cohen: “Door het bij elkaar brengen van de aanwezige partijen en kennis in het Spinozacentrum en de gezamenlijke aanschaf van zeer geavanceerde apparatuur plaatst Amsterdam zich in de internationale frontlinie van het hersenonderzoek. Door deze samenwerking kunnen wij de Life Sciences sector in Amsterdam versterken. De gemeente Amsterdam ondersteunt dit initiatief van harte en hoopt dat de samenwerkende partijen de financiering voor het project rondkrijgen.”

Hersenaandoeningen vormen een van de grootste medische problemen van de toekomst. De maatschappelijke, (psycho)sociale en economische belasting voor de maatschappij is erg groot. Het hersenonderzoek is in Amsterdam sterk vertegenwoordigd en van zeer hoge kwaliteit. Het hersenonderzoek wordt op dit moment uitgevoerd op de twee Amsterdamse universiteiten, in de twee academische ziekenhuizen en in een aantal wetenschappelijke instituten. Door een gezamenlijke infrastructuur op te bouwen, willen de partijen het hersenonderzoek op een hoger plan tillen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK