Het individu aan zet

Nieuws | de redactie
19 december 2007 |

Thomas Friedman beschrijft in zijn internationale bestseller De aarde is plat over de verplatting van de aarde en de oorzaken die daaraan ten grondslag liggen. Op een overtuigende manier geeft hij aan hoe het proces van voortschrijdende globalisering en ICT ontwikkelingen elkaar zodanig versterken dat de aarde fysiek nog net rond is, maar verder toch wel erg plat. Hij illustreert dit aan de hand van talloze voorbeelden variërend van outsourcing tot online encyclopedieën zoals Wikipedia. Als gevolg van deze ontwikkelingen komen individuen steeds centraler te staan. Zij krijgen dan ook steeds meer invloed. Denk aan het tot stand komen van nieuwe concepten of producten – gebruikers worden deelontwikkelaars – of hoe de mening van gebruikers op het world wide web organisaties beïnvloedt. Dit boek zet echt aan tot denken over hoe hard de wereld is veranderd de afgelopen decennia, wat dat allemaal betekent en nog zal gaan betekenen…een absolute aanrader!

Frits Grotenhuis
Directeur Grotenhuis Advies
Auteur De Toekomst van Creativiteit


Thomas L. Friedman
De aarde is plat. Ontdekkingsreis door een geglobaliseerde wereld.
Uitgeverij Nieuw Amsterdam
Paperback
624 Pagina’s
ISBN10: 9046800733
ISBN13: 9789046800737
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK