HO in Afrika samen met HBO

Nieuws | de redactie
10 december 2007 | De HBO-raad gaat samenwerken met het ministerie van Onderwijs en de National Council for Tertiary Education uit Ghana en de gezamenlijke universiteiten uit Benin.

De samenwerkingsovereenkomst is erop gericht het hoger beroepsonderwijs in de drie landen uit te bouwen en de onderlinge samenwerking tussen instellingen te versterken. De overeenkomst, die aan Nederlandse zijde door 12 hogescholen wordt ondersteund, is voortgekomen na een bezoek van een Nederlandse delegatie aan Ghana en Benin in november 2006 en een bezoek van een Ghaneze en Benineze delegatie aan Nederland in november 2007.

De samenwerking van het hbo met landen in de derde wereld heeft een grote vlucht genomen. Lees hier de discussie over het nut daarvan tussen oud-minister Ritzen en Arian van Staa van de hogescholenkoepel.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK