Kunst als onderzoek

Nieuws | de redactie
19 december 2007 |

Hoe kunnen we de verhouding tussen beeldende kunst en denken begrijpen? Wat voor soort denken is in de kunstpraktijk belichaamd, en hoe definiëren we die? Wanneer de kunst in kwestie als academisch onderzoek wordt gezien, hoe is het dan gesitueerd in het hoger onderwijs en in de kunstwereld?

De verzameling essays Thinking Through Art, onder redactie van Katy Macleod en Lin Holdrige, presenteert een inspirerende kijk op de ervaring van kunstenaars met (promotie)onderzoek. Wanneer kunst maken niet slechts een ding maken is, maar ook de formulering van complexe ideeën behelst, welk effect heeft academisch onderzoek dan op de kunstpraktijk?

De kunstenaars, filosofen, kunsthistorici en cultuurtheoretici die aan dit boek hebben bijgedragen, behandelen de complexiteit van kunst als onderzoek en stellen voor hoe het visuele meer actief betrokken kan worden in het intellectuele debat.

Henk Borgdorff
Lector Kunsttheorie en onderzoek
Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

Katy Macleod and Lin Holdridge
Thinking Through Art: Reflections on Art as Research . Routledge
Routledge
Hardcover
256 Pagina’s
ISBN10: 0415364779
ISBN13: 9780415364775


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK