Maastrichts college krijgt extra NVAO-keurmerk

Nieuws | de redactie
19 december 2007 | Het University College Maastricht krijgt van de NVAO een bijzonder kwaliteitskenmerk voor het niveau van de afgestudeerde studenten. Het is de eerste keer dat dit kenmerk wordt toegekend in het hoger onderwijs.


De visitatiecommissie die het UCM in 2006 bezocht toonde zich bijzonder onder de indruk van het behaalde niveau van de UCM-alumni. Die kwaliteit blijkt onder andere uit het gemak waarmee velen zich kwalificeren voor masteropleidingen van prestigieuze universiteiten als de Universiteit van Oxford, en uit de banen die studenten na hun afstuderen aangeboden krijgen.

De decaan van het UCM, prof. dr. Louis Boon, is blij met deze bevestiging van de kwaliteit van het progamma. “Zo’n kwaliteitskenmerk is in elk geval een signaal naar aankomende studenten dat het UCM een uitstekend programma biedt. Een student met academische ambities weet nu dat die zich hier met een gerust hart kan aanmelden. Het UCM leidt op voor de top. Voor iedereen die bij het onderwijs van het UCM is betrokken bevestigt dit keurmerk dat we een goed programma hebben opgezet, een programma dat leidt tot voortreffelijke kwalificaties voor vervolg Master programma’s. We zijn dus erg trots op dit kwaliteitskenmerk.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK