Nieuwe hbo-wo alliantie in de maak

Nieuws | de redactie
4 december 2007 | VU en VUmc hebben een samenwerkingovereenkomst gesloten met InHolland, vooruitgrijpend op de vestiging van de hogeschool aan de Zuidas in Amsterdam. Kern van de overeenkomst is het bieden van een aansluitend en vernieuwend hoger onderwijsaanbod in de regio.

Dit betekent dat het mogelijk wordt dat bachelors van InHolland (van alle opleidingen) zonder tijdverlies door kunnen stromen naar verwante masteropleidingen van de VU. Ook komen er overstapmogelijkheden met een minimaal tijdverlies van wo naar hbo. InHolland heeft een aanvraag ingediend voor een hbo-opleiding Rechten in Amsterdam. Doorstroom naar en van de universitaire opleiding Rechten van de VU is daar een wezenlijk onderdeel van.

Op het gebied van onderzoek start er samenwerking tussen het lectoraat GGZ Verpleegkunde van InHolland en het EMGO (instituut voor Extramuraal Geneeskundig onderzoek) van VU en VUmc in de vorm van promotietrajecten. Soortgelijk onderzoek en promotietrajecten zullen ook ontstaan op het gebied van educatie en communicatie.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK