Duurzaam bouwen in het HO

Nieuws | de redactie
16 januari 2008 | De Haagse Hogeschool bouwt op de campus van de TU Delft een compleet nieuw en uiterst duurzaam onderwijsgebouw, “het duurzaamste onderwijsgebouw van Nederland.”

Aldus Aad Oudt, directeur van het Projectbureau Nieuwbouw Delft van de hogeschool. “Door middel van onder andere warmte-/koudeopslag en zonnecollectoren voorzien we straks gedeeltelijk in onze eigen energie. Bovendien is nu al rekening gehouden met toekomstige installatie van een brandstofcel die het gebouw qua energie volledig zelfvoorzienend maakt.” De ontwerpers van het gebouw hebben er daarnaast voor gekozen uitsluitend materialen te gebruiken die tegen de laagst mogelijke energiebelasting worden geproduceerd.

Met de TU Delft zijn inmiddels afspraken gemaakt over intensieve samenwerking die de doorstroming en de uitwisseling tussen de hogeschool en de universiteit vereenvoudigen en de kwaliteit positief beïnvloeden. De Delftse vestiging van De Haagse Hogeschool biedt straks onderdak aan de studierichtingen Bedrijfswiskunde, Technische Informatica, Technische Natuurkunde, Werktuigbouwkunde, Technische Bedrijfskunde, Elektrotechniek en Installatietechniek. Met ingang van studiejaar 2009 studeren daar 1600 techniekstudenten.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK