Een intrigerend lectoraat in de kunsten

Nieuws | de redactie
17 januari 2008 | ‘I am not who I am’: een typererende zin uit de mond van Jago, de meester-intrigant uit Shakespeare’s Othello. Al vanaf het begin van zijn HKU-lectoraat in 2000 houdt Giep Hagoort zich met deze theaterfiguur bezig. Naast het publiceren over de intrigemechanismen van Jago in relatie tot veranderingsprocessen in het bedrijfsleven, heeft hij ook de samenwerking met theatermaker Paul Feld gezocht, de artistiek leider van de Utrechtse groep Growing up in Public.

Die samenwerking heeft geleid tot een succesvolle voorstelling ‘Jago de Wraak’, geschreven en geregisseerd door Feld. Gekoppeld aan de voorstellingen zijn gesprekken met bedrijfsmanagers gehouden. Welk effect heeft het project op het artistieke proces gehad? Deze vraag zal centraal staan in een essay dat Paul Feld samen met Mirjam van Gogh op verzoek van het lectoraat Kunst en Economie gaat samenstellen. Voor de totstandkoming van het essay zal Nirav Christophe, HKU-lector Theatrale maakprocessen, ondersteuning geven. In de loop van dit voorjaar wordt het essay gepubliceerd, gekoppeld aan een seminar ‘Kunst is altijd toegepast’.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK