Fysieke integratie mbo-hbo

Nieuws | de redactie
25 januari 2008 | De nieuwe burgemeester van Ede, oud-bewindsman Van der Knaap, heeft kunnen beginnen met een nieuw initiatief tot bundeling van kennisinstelingen in zijn stad. Hogeschool CHE, trainingsbedrijf PTC+, het ROC/A12, en het Groenhorst College gaan een samenhangende vestiging ontwikkelen, waarin uitbreiding van de CHE-campus en nieuwe studentenhuisvesting worden opgenomen.

 Een doorgaande leerlijn van vmbo-mbo-hbo krijgt zo zichtbaar vorm. Daarnaast biedt de aanwezigheid van onderwijsvoorzieningen en studenten kansen voor het versterken van de levendigheid en het culturele leven van de stad.

Het betreft een voorlopige gebiedsvisie die door de onderwijsinstellingen in het gebied, de woningcorporaties Idealis en Woonstede, de gemeente Ede en met betrokkenheid van de bewoners in het gebied verder wordt uitgewerkt. Het doel is onder andere verbetering van de kwaliteit van het gebied en de verkeersveiligheid en vermindering van de overlast. De verwachting is dat de bouwwerkzaamheden in 2009 kunnen starten.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK