Jong danstalent beter begeleid

Nieuws | de redactie
30 januari 2008 | De dansvakopleidingen van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en de Rotterdamse Dansacademie van kunsthogeschool Codarts gaan het scouten en begeleiden van jong dantalent in de leeftijd van 9 tot 18 jaar samen vorm en inhoud geven. Met Daarmee zien beide nieuwe mogelijkheden om een groter potentieel aan Nederlandse danstalenten op te leiden voor een carrière in de professionele dans. Het huidige imago van het vak kan worden verbeterd en zodoende kan de versnippering van de begeleiding van jonge talenten worden omgebogen in een optimale voorbereiding op een opleiding en carrière in de dans.

De dansvakopleidingen van het Koninklijk Conservatorium (KC) en de Rotterdamse Dansacademie (RDA) gaan samen op zoek naar jonge mensen die de passie en gedrevenheid hebben om aan de top van de internationale danswereld te komen. De twee instituten bundelen de krachten om meer jonge Nederlandse kinderen enthousiast te maken voor dans en om het imago te veranderen.

Voor kinderen in de leeftijd van 9 tot 18 jaar wordt zowel voor de moderne dans van de RDA als voor de academische theaterdans van het KC gezorgd voor een soepele doorgaande leerlijn. Het Koninklijk Conservatorium en de Rotterdamse Dansacademie stemmen hun scoutingactiviteiten op elkaar af en breiden deze verder uit. De instituten gaan bijvoorbeeld (gast)docenten uitwisselen en gaan gezamenlijk voorstellingen organiseren om de begeleiding van talenten verder te professionaliseren.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK