Nieuwe opleiding alumnirelaties

Nieuws | de redactie
30 januari 2008 | Kennisinstellingen spelen in toenemende mate een actieve rol, zowel in regionale als in internationale netwerken. Alumni maken daar deel van uit, waardoor het onderhouden van de relatie met alumni steeds belangrijker wordt. Het ontwikkelen van alumnirelaties is in Nederland in belangrijke mate nog pionierswerk. Toch zijn er aan een aantal Nederlandse kennisinstellingen al belangrijke ervaringen opgedaan. Geleerd kan worden van ervaringen in landen als Zweden, België, Zwitserland en Duitsland. Tijdens de nieuwe leergang die Nyenrode met Formedia ontwikkeld heeft, wordt aandacht besteed aan deze landen, evenals uiteraard aan de bakermat van de fondsenwerving: de Verenigde Staten.

Kennisinstellingen in de Verenigde Staten hebben zo’n honderd jaar ervaring, Canada dertig jaar en het Verenigd Koninkrijk twintig jaar. Met de opleiding ‘Ontwikkelen en Vitaliseren van Alumnirelaties’ heeft de leerstoel Social Venturing & Entrepeneurship een leergang samengesteld waarin vraagstukken rond alumnirelaties en fondsenwerving vanuit de Nederlands/Vlaamse context zullen worden benaderd. Na het succesvol voltooien van deze leergang is de deelnemer in staat om voor de eigen kennisinstelling een duurzame impuls te geven aan het alumnibeleid en aan de vertaling ervan in initiatieven en acties die alumni aanspreken en die hen (verder) committeren aan hun kennisinstelling.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK