Obamatest uit Holland

Nieuws | de redactie
7 januari 2008 | De VU exporteert haar electorale kennis. Zij heeft een Kieskompas ontwikkeld voor de presidentsverkiezingen in de USA: Kieskompas USA.  Aan de hand van 36 vragen kunt ook u zien welke kandidaat voor the White House bij u past, en dat per issue.

De website -die ook door de Wall Street Journal benut wordt- is van start gegaan nu de presidentscampagne een beslissende fase van voorverkiezingen ingaat. 4 november wordt de president gekozen.  ‘Eigenlijk zou iedereen op de wereld moeten kunnen meestemmen in de Amerikaanse verkiezingen, omdat de regeringsleider van dit machtige land wereldwijd het leven van mensen beïnvloedt’, aldus VU-politicoloog en ontwikkelaar van de website, André Krouwel. ‘Daarom is ook het idee ‘Kieskompas USA’ ontstaan. Voor iedereen is het nu mogelijk te zien welke van de Amerikaanse presidentskandidaten het beste bij de eigen politieke denkbeelden past.’


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK