Opleiding kwaliteitszorg gratis bij OU

Nieuws | de redactie
22 januari 2008 | Sinds kort biedt de Open Universiteit drie cursussen waar medewerkers van instellingen profijt van kunnen trekken: Kwaliteitsmanagement, Projectmanagement en Interesse in recht.

Op de speciale website www.opener.ou.nl zijn nu in totaal 20 compacte cursussen gratis beschikbaar. Sinds de start is deze site bezocht door meer dan een half miljoen unieke bezoekers.

Interesse in recht
Voor wie meer wil weten over ons rechtssysteem, is de cursus Interesse in recht een aanrader. De bedoeling van de cursus is te laten zien welk belang iedereen heeft bij het recht, en hoe een samenleving steunt en bouwt op en aan het recht. Tegelijkertijd wil de faculteit Rechtswetenschap demonstreren dat het systematisch bestuderen van het recht niet alleen interessant is, maar ook leuk kan zijn.

Projectmanagement en Kwaliteitsmanagement
De faculteit Managementwetenschappen heeft twee nieuwe cursussen ontwikkeld. Projectmanagement behandelt enkele technieken voor het plannen van projectactiviteiten en geeft daarnaast een overzicht van alle aspecten die bij projectmanagement van belang zijn. De compacte cursus Kwaliteitszorg gaat in op het belang van kwaliteitszorg in organisaties en bespreekt een aantal veel gebruikte methoden en technieken van kwaliteitszorg. Want of het nu gaat om de auto-industrie of om zorgverlening: het wordt steeds belangrijker voor organisaties om tegen zo laag mogelijke kosten producten en diensten te leveren die voldoen aan de verwachtingen van de klant.

Binnenkort verwacht
Ook in 2008 zullen regelmatig nieuwe cursussen of aanvullend zelfstudiemateriaal worden toegevoegd aan het gratis aanbod van de Open Universiteit. In de pijplijn zit bijvoorbeeld het Metabolaspel waarmee spelenderwijs inzicht verworven wordt in alle chemische processen die zich in een cel afspelen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK