Scholen op een lijn met scholieren

Nieuws | de redactie
16 januari 2008 | Het LAKS wil met tientallen scholen de 'nutteloze uren' afschaffen, met ingang van aanstaande maandag. Het initiatief krijgt de titel BKK: Bewust Kiezen voor Kwaliteit. De BKK scholen maken de principiële keuze om te gaan voor de optimale ontplooiing van leerlingen in plaats van een loze norm. De norm speelt hierbij geen rol meer voor deze scholen.

“Vandaag is gebleken dat Den Haag geen actie wil ondernemen, ondanks de duidelijke geluiden van leerlingen, docenten en scholen dat dit de zoveelste foute onderwijsvernieuwing is” aldus Sywert van Lienden. De maat is vol, volgens de scholieren: “Wij laten ons niet afschepen met deals die de staatssecretaris met de VO- raad sluit. Wij willen gewoon goed onderwijs. Als de Tweede Kamer daar niet voor kan zorgen, dan regelen we het zelf maar.”

Onder de initiatiefnemers is rector Elkerbout van het Barlaeus Gymnasium in Amsterdam. “Door scholen te verenigen die eenzelfde visie hebben op wat de 1040-urennorm voor ons onderwijs betekent, geven wij een sterk signaal af naar Den Haag. De norm van de staatssecretaris is gebaseerd op foutieve berekeningen en scholen krijgen te weinig geld om alle 1040 klokuren les te geven”
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK