Stad en universiteit vinden elkaar

Nieuws | de redactie
21 januari 2008 | Het welvaarts- en welzijnsniveau van landen wordt direct bepaald door de leefkwaliteit in de steden. Grote steden worden steeds meer geconfronteerd met complexe problematieken en klimaatproblemen. Het nieuwe Erasmus Centre for Urban Management Studies wordt vandaag gestart en bundelt onderwijs en onderzoek op het gebied van stedelijke ontwikkeling en management vanuit diverse disciplines.

Steden in Europa, maar ook in andere delen van de wereld, staan voor ingewikkelde beleidsvragen, waarin ruimtelijke, economische en sociale vragen samenkomen. Globalisering en immigratie hebben een immense invloed op stedelijke ontwikkeling en vragen om nieuwe visies en beleidsantwoorden. Dit versterkt de behoefte aan gedegen onderzoek en academisch onderwijs op het gebied van urban management. Op de Erasmus Universiteit Rotterdam gebeurt dit al jaren vanuit verschillende disciplines en invalshoeken. Het Erasmus Centre for Urban Management Studies (ECUMS) bundelt de krachten, zodat de Erasmus Universiteit Rotterdam zich, in samenwerking met de stad Rotterdam, verder kan ontwikkelen als internationaal centrum voor onderzoek en onderwijs op het gebied van stedelijke ontwikkeling en onderwijs.

In een interview met ScienceGuide gaat collegevoorzitter Oosterwijk tevens in op de band tussen universiteit en grootstedelijke omgeving. Dit leest u hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK