Stenden

Nieuws | de redactie
9 januari 2008 | De Christelijke Hogeschool Nederland en de Hogeschool Drenthe gaan samen verder als Stenden Hogeschool, zo maakte collegevoorzitter Robert Veenstra gisteren bekend. Pardon? Stenden? Het blijkt een naam te zijn met een verhaal.

Het is een naam met veel associaties: de naam ‘Stenden’ doet een beetje Noord-Europees aan, de naam lijkt heel oud. “De naam heeft standing, en komt krachtig over”, zo vertelt Jelma Dekker, hoofd communicatie. Bovendien is de nieuwe naam in alle talen goed uit te spreken, beter dan de namen van de twee fusiepartners. Niet onbelangrijk, want de nieuwe hogeschool heeft naast vestigingen in Noord-Nederland ook lesgebouwen in Qatar, Zuid- Afrika en Thailand. En: niet onbelangrijk: het is een naam die je nog kunt registreren.

De nieuwe hogeschool wordt een bijzonder- neutrale hogeschool, met aandacht voor levensbeschouwing. Ze houdt wel een christelijke PABO.

Bij de bekendmaking van de nieuwe naam reageerde collegevoorzitter Robert Veenstra op critici van de fusie: “De politiek heeft zich sterk uitgesproken voor een fusie tussen de CHN en de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en concurrenten begrijpen niet waarom een Hogeschool uit Leeuwarden met een Hogeschool uit Emmen gaat fuseren.

Dat het zo is dat de beide Drentse Hogescholen fuseren, dat er sprake is van een sterk complementair opleidingen aanbod, dat er sprake is van een versterkte positie van de Pabo’s in het Noorden, dat er een sterk overeenkomende visie op onderwijs en strategie is en dat beide Hogescholen een sterk internationaal profiel hebben, wordt dan waarschijnlijk niet gezien. Of zou er iets anders spelen?”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK