Van uw reporter in Canada

Nieuws | de redactie
8 januari 2008 | Reporter worden in Canada klinkt als een jeugddroom die uitkomt. Wanneer je een kans ziet dit te worden moet je die kans ook gelijk grijpen, zo is mijn opvatting. Aangezien ik vanaf begin januari in Montreal aan McGill University vakken politicologie ging volgen, kreeg ik die mogelijkheid. Vanuit Montreal zal ik daarom de komende maanden voor ScienceGuide over de kennissector en het hoger onderwijs in Canada berichten.Door mijn stage bij Stichting Nederland Kennisland kwam ik voor het eerst in contact met Scienceguide. Op de website werd uitgebreid bericht over de Dag van de Kenniseconomie, die de afsluiting van mijn stage vormde. Sindsdien ben ik een frequent lezer van de nieuwsbrief en zag ik hoe Scienceguide zich wereldwijd ging richten op de kennissector en het hoger onderwijs.

Toen ik groen licht kreeg om in Canada te gaan studeren dacht ik dat een koppeling te maken was met de Canadapagina. Als vrijwilliger melde ik mij aan om vanuit Canada een bijdrage te leveren aan Scienceguide. Bij Scienceguide werd enthousiast gereageerd op mijn voorstel omdat zij graag over de grenzen kijken naar goede voorbeelden.

Canada biedt bij uitstek veel goede voorbeelden op het gebied van kennis en innovatie. In de komende tijd zal ik de meest opvallende uitlichten.

Geert Buijs


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK