Congres belicht kennisontwikkeling GGZ-verpleegkunde

Nieuws | de redactie
19 februari 2008 | Een belangrijke ontwikkeling in de GGZ is dat het dagelijkse werk van professionals steeds meer door kennis gestuurd wordt. Dit geldt ook voor het werk van verpleegkundigen. De afgelopen jaren is er door onderzoek steeds meer kennis voor de verpleegkundige praktijk beschikbaar gekomen.  Op het congres “Topzorg in de GGZ-verpleegkunde: waar praktijk en kennis elkaar vinden!” worden verpleegkundigen (en ook agogen en andere disciplines) uit de GGZ uitgenodigd om zich een dag lang te verrijken met de kennis die nu beschikbaar is en die gebruikt kan worden voor verbetering van de verpleegkundige zorg.

Op deze dag zal de gezamenlijke verantwoordelijkheid van verpleegkundigen en onderzoekers worden belicht:  verpleegkundigen kunnen de beschikbare kennis benutten voor de verbetering van bestaande praktijken; onderzoekers op hun beurt zullen de relevante onderwerpen moeten oppakken die vragen om kwaliteitsverbetering in de zorg.

Het congres wordt georganiseerd door het Lectoraat GGZ- verpleegkunde van de Hogeschool INHOLLAND,  in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Psychiatrische Verpleegkunde (NIPV). De meeste projecten zijn direct vanuit het lectoraat opgezet, bij een aantal andere projecten is het lectoraat partner in de begeleiding. Er worden tal van praktijkrelevante onderwerpen op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg, de verstandelijk gehandicaptenzorg en de psychogeriatrie gepresenteerd waar praktijk en kennis elkaar goed kunnen vinden.

Meer informatie en mogelijkheid tot aanmelden vindt u hier.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK